Covid-19 ile ilgili tüm önlemleri alıyoruz.
ŞİMDİ ARAYIN
+90 224 404 0 111

Altınşehir Mah. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı, 163(280). sk. Öndül Elite Offices İş Merkezi No:11 Blok İç Kapı No:99 Nilüfer/ Bursa

+90 224 404 0 111

merhaba@worqzone.com

Sanal ofis Home-ofis Karşılaştırması

Sıklıkla karşılaştığımız şöyle bir görüş var:

“Eğer evden çalışacaksam neden sanal ofis kiralayayım ki, evimi iş adresi olarak da gösterebilirim.”

Resmi iş adresinizi eviniz olarak göstermenin ilk aşamada düşünülmeyen birçok sorunlar çıkarabileceğini size hatırlatmak ve bu sorunları listelemek isteriz:

  • Belediyeler ev adresinizin ofis olarak kullanıldığını tespit ederlerse su ve temizlik vergisi maliyetlerinizi artıracaklardır. Çünkü evler için uygulanan su ve temizlik vergisi tarifeleri çok daha düşüktür.
  • Müşterilerinize ev adresinize davet edemeyecek toplantılarınızı müşterilerinizin ofisinde ya da dışarıda yapmak zorunda kalacaksınız
  • Birçok müşteriniz ofisinizi görmek isteyecektir. Prestijli bir iş adresi işinize de hem prestij hem de profesyonellik katacaktır.
  • Siz evde yokken telefonlarız yanıtlanamayacak, posta ve kargolarınız teslim alınamayacaktır.
  • İşiniz büyüdüğünde ve daha büyük ofis alanına ihtiyaç duyduğunuzda adresiniz, telefonunuz ve belki de vergi daireniz değişmek zorunda olacaktır. Oysa sanal ofisten hazır ofis kiralamaya geçerek işiniz büyüdükçe ofisinizi de büyütmeniz imkan dahilindedir.
  • Evinizi resmi işyeri adresiniz olarak kullanabilmeniz için tüm komşularınızın rızasını almanız gereklidir. Çünkü yasal olarak tek bir komşunuz bile itiraz etse tamamı ev olan bir apartmanda yasal olarak işyeri açılamaz.
Sanal ofis yasal mı?
DETAYLI BİLGİ
Sanal ofis yasal mı?