Covid-19 ile ilgili tüm önlemleri alıyoruz.
ŞİMDİ ARAYIN
+90 224 404 0 111

Altınşehir Mah. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı, 163(280). sk. Öndül Elite Offices İş Merkezi No:11 Blok İç Kapı No:99 Nilüfer/ Bursa

+90 224 404 0 111

merhaba@worqzone.com

Sanal Ofis Geleneksel Ofis Karşılaştırması

Öncelikle geleneksel bir ofis tuttuğunuzu düşünelim. Sanal ofisler genellikle merkezi konumları olan, lüks ve şık iş merkezlerinde bulunurlar. Bir sanal ofis kiralama bedeliyle aynı konumda ve aynı şıklıkta bir ofis kiralanması imkansızdır. Bursa nın en gözde bulvarında Elitte  iş merkezinde, prestijli bir konumdaki plazada sanal ofis kiralama bedeliyle klasik bir ofis kiralamak isterseniz ulaşımı çok daha zor olabilecek, arka sokaklarda bir apartman dairesi veya hiç de şık olmayan bir ofis kiralayabileceksiniz. Elbette bu durum da müşteri ziyaretleri, toplantılar sırasında işinizi olumsuz etkileyecektir.

Buna rağmen yine de klasik bir ofis için kat be kat fazla kira ödemeniz gerekecektir. Ayrıca harcamalarınız sadece kirayla da bitmez. Emlak komisyonu, depozito, aidat, telefon, internet, su, elektrik, sekreter maaşı gibi daha birçok gideriniz olacaktır.

Sekreter tutmazsanız siz ofis dışındayken ziyaretçilerinizin karşılanması, telefonların cevaplanması, posta ve kargoların teslim alınması gibi sorunlarla karşılaşacaksınız. Sanal ofis seçeneğinde ise bu tip sorunlarınız olmayacaktır.

Olanaklar

Geleneksel Ofis   

  Sanal Ofis

Maliyet

Çok Maliyetli

Çok Ekonomik

Emlak komisyonu

Ok icon

No icon

Depozito

Ok icon

No icon

Altyapı Giderleri (su, elektrik, doğalgaz, aidat, internet vb.)

Ok icon

No icon

Sekretarya Hizmetleri

Ok icon

No icon

Prestijli Adres

Ok icon

No icon

Toplantı Salonları

Ok icon

No icon

Kendinize ait ofis alanı

       

No icon

Yukarıdaki tablodan da karşılaştırabileceğiniz gibi, eğer sürekli ofis içinde çalışmanız gerekmiyorsa sanal ofisin klasik ofise göre birçok avantajı varken klasik ofis kiralayarak elde edeceğiz tek avantaj kendinize ait bir çalışma alanına sahip olmak olacaktır. Fakat bilinmelidir ki sanal ofis firmaları aynı zamanda hazır ofis kiralama hizmetleri de vermektedir. Yani sanal ofis ile başladığınız işiniz büyümeye başladığında ve personel gereksiniminiz doğduğunda, iş adresinizi değiştirmeden aynı adreste hazır ofis kiralayarak çalışma alanına sahip olmanız da mümkündür.

Sanal ofis yasal mı?
DETAYLI BİLGİ
Sanal ofis yasal mı?